Historie, het begin in 1917

In 1917 is het bedrijf opgericht door Jacob en Henk van der Linden. Het bedrijf start naast hun woning in een oude hooischuur naast hun woning. Onderhoudswerk, metselwerk en het witten van kassen waren de hoofdactiviteiten. Klanten werden bezocht met een handkar die later vervangen werd door 2 bakfietsen. In de tweede wereldoorlog waren er in Duitsland bouwvakkers nodig en doken de broers onder. Het pand werd in beslag genomen door de Duitsers, die er grotere deuren inmaakten zodat er vrachtwagens in konden rijden. Na de oorlog groeide het bedrijf naar 7 medewerkers en werd er een Ford Taunus gekocht met aanhangwagen. De werkzaamheden werden uitgebreid met de bouw van woningen en schuren.

Overname in 1979

Op 1 september 1979 werd het bedrijf overgenomen door W. Hooikaas. De naam werd: “Metsel en Aannemingsbedrijf W. Hooikaas”. Het bedrijf groeide nog verder en verschillende bedrijfsbussen, aanhangers en schaftketen werden aangeschaft. Het bouwen van grote villa’s, bedrijfshallen en onderhoud bij de woningbouwvereniging kwamen er ook bij. Wegens ruimtegebrek verhuisde het bedrijf in 1997 naar het industrieterrein in Papendrecht. In het achterste deel van het pand werd ruimte gemaakt voor machinale houtbewerking. De activiteiten werden dus ook vergroot met houtbewerkingen, prefab dakkappellen, dakopbouwen en houten bergingen.

1999 tot nu

Op 1 augustus 1999 werd het bedrijf voortgezet door moeder en zoon in verband met het plotseling overlijden van W. Hooikaas. De grotere werken die reeds in uitvoering waren werden afgerond en daarna werden alleen nog maar kleinschalige werken aangenomen, zoals een aanbouw, badcelrenovaties en kleinschalige metsel- en timmerwerken. In 2007/2008 werd er op het opslagterrein een nieuwe bedrijfshal gebouwd met plaats voor machinale houtbewerking, een kantoor en kantine. De naam is veranderd in “Aannemingsbedrijf Hooikaas” om de diversiteit in werkzaamheden aan te geven. De bouwactiviteiten zijn zeer divers en het bedrijf is bekend in de wijde omtrek rond Papendrecht.