Optie 1 zou ik adviseren om als laatste mogelijkheid uit te voeren, want dit heeft wel enkele nadelen. De woning aan de binnenzijde wordt kleiner en er kunnen vochtproblemen ontstaan.
Optie 2 is de meest goedkope denken mensen vaak, omdat de gevel snel vol gespoten kan worden, maar ook hier kleven wel nadelen aan. De gevels die vol gespoten worden moeten eerst constructief en bouwfysisch goed geïnspecteerd worden. De spouwmuren die namelijk volgespoten kunnen worden zijn gemiddeld al 40 jaar oud en als de luchtspouw vol zit met isolatie kan er niet meer geventileerd worden. Ook zijn de gevels vaak verslechterd qua steen en qua voeg waardoor er water door kan drainen naar binnen. Wij adviseren daarom niet alleen de gevel te isoleren, maar ook om het voegwerk te vervangen en de gevel te impregneren. Dat betekend dus uiteindelijk wel een duurder kostenplaatje.
Optie 3 is eigenlijk de beste, maar ook veruit de duurste. Aan de buitenzijde van de woning worden er isolatieplaten aangebracht, zodat de luchtspouw blijft bestaan en er nooit condensvorming binnen kan komen. De afwerking kan op verschillende manieren. De gevel kan namelijk gestukt worden, of er kunnen steenstrips aangebracht worden zodat de bestaande look blijft, maar er kan ook een gevelbekleding toegepast worden.
Uiteindelijk zijn er dus diverse facetten van belang.
Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om een advies te geven welke gevel-isolatie het best bij uw woning en wensen past en om een offerte aan te bieden.